HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2016. november 16., szerda

Darált hússal rakott sajtos tejfölös kelkáposzta

Darált hússal rakott sajtos tejfölös kelkáposzta


A rakott ételek egyszerűek, gyorsan elkészíthetőek, s nagyon finomak.

Hozzávalók

  • 1 kisebb fej kelkáposzta
  • 30 dkg sertés darált hús
  • 15 dkg rizs
  • 1 fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db tojás
  • 1/2 csokor petrezselyem
  • 1 db paradicsom
  • 1 db chili
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős pirospaprika
  • köménymag
  • kakukk fű 
  • oregánó
  • szerecsendió
  • napraforgóolaj
  • vaj
  • 2 dl tejföl
  • 10 dkg Trapista sajt
  • 2 db chili a díszítéshez 
  • 2 db zöld paradicsom a díszítéshez
  • 2 db paradicsom a díszítéshez

Elkészítés:

A megmosott káposztaleveleket kettévágom, s néhány percre forró sós vízbe dobom. A hagymát, a fokhagymát, a chilit, s a petrezselymet aprítom, a paprikát és paradicsomot darabolom. A sajtot lereszelem.

Egy serpenyőben a hagymát olajon megpirítom, rádobom a fokhagymát, chili paprikát és a darált húst. Amikor  a hús kifehéredett, beleteszem egy keverőtálba.

A rizst egy kicsit megpirítom, majd felengedem vízzel, s előfőzöm. Hozzáadom a keverőtálban lévő masszához, ráütöm a tojást, s beleteszem az összevágott paradicsomot, chilit, petrezselymet, megszórom a fűszerekkel, összekeverem.

Egy serpenyőt kivajazok, ráfektetem a kelkáposzta levelek felét, beborítom a töltelékkel, majd lefedem kelkáposztalevelekkel. Meglocsolom tejföllel, s szórok rá  sajtot.

Előmelegített sütőben, 180 C fokon 30 percig fóliával letakarva sütöm, majd a fóliát levéve aranybarnára grillezem.

Tálalok, kanalazok rá tejfölt, s díszítem egy chilivel és egy piros és egy zöld paradicsommal..




2 megjegyzés:

  1. Ez az étel az egyik nagy kedvencem Endre :-)
    Guszták a képeid :-)

    VálaszTörlés