HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2016. november 22., kedd

Vörösboros gulyásleves marhahúsból sok chilivel, tejfölösen

Vörösboros gulyásleves marhahúsból sok chilivel, tejfölösen

A gulyásleves nagy kedvenc, de ezúttal csak húsból készült, kolbászt nem tettem bele, s sem csipetkét, sem nokedlit nem főztem hozzá. Nem sajnáltam viszont a chilit és a tejfölt belőle.

Hozzávalók:

  • 35 dkg marhagulyás leves hús (pl. lábszár)
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1 db zeller
  • 1 db karalábé
  • 2 db burgonya
  • petrezselyem
  • 1 db csípős hegyes paprika
  • 2 db paradicsom
  • 2 db chili paprika
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • köménymag
  • 2 ek sertészsír
  • 5 dl víz
  • 1 dl vörösbor
  • 1 dl tejföl
  • 4 db chili a tálaláshoz

Elkészítés:

A hagymákat aprítom, a húst kockázom, a zöldségeket tetszés szerint felvágom.

A zsíron a hagymákat megdinsztelem, hozzáadom a húst, megpirítom. Végül a zöldségeket is megpárolom, feleresztem vízzel, fűszerezem.

Amikor minden megpuhult, tálalok.

Merek a levesből, kanalazok rá három kanál tejfölt, vágok rá chilit és díszítem 1 chilivel, s szórok rá még borsot és köménymagot.

Magos rozskenyérrel, vörösborral fogyasztom.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése