HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2016. november 12., szombat

Sült malaccomb, velesült sütőtökkel, párolt vörösboros lila káposztával

Sült malaccomb, velesült sütőtökkel, párolt vörösboros lila káposztával


Az idő már nem is őszies, inkább már a telet idézi. Bár az országban már több helyen havazott, itt Budán - bár nem a sík területen vagyunk - eddig még megúsztuk. Mindenesetre egy malacsült passzol az időhöz.

Hozzávalók :

  • 35 dkg bőrös malaccomb
  • 1 szelet füstölt szalonna
  • 2 ek sertészsír
  • 2 tk méz
  • 1 kis sütőtök fele
  • 1 kis lila káposzta fele 
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 db alma
  • 1 ek cukor
  • 1 tk őrölt fekete bors
  • 1 tk köménymag
  • 2 db babérlevél
  • 1 ek vörösborecet
  • 1 dl vörösbor

Elkészítés:

A malachús bőrét beirdalom, a szalonnát darabolom, 2 gerezd fokhagymát hosszában szeletelek. A sütőtök magját eltávolítom, feldarabolom, sózom, borsozom.

A malachúst beteszem egy serpenyőbe, kevés zsírt teszek alá, a bőrt is bekenem zsírral, a vágásokba dugok  fokhagymát és szalonna darabkákat, fűszerezem, melléteszem a sütőtököt, beborítom fóliával, és beteszem a sütőbe.

A káposztát legyalulom, a hagymát, a maradék fokhagymát, almát aprítom.

Egy serpenyőben a kockára vágott szalonnát kevés zsíron megsütöm, szórok rá köménymagot, rádobom a hagymákat, dinsztelem, megszórom cukorral, karamellizálom. Majd ráteszem az almát és a káposztát, babérlevelet, fűszerezem, locsolok rá borecetet, párolom. Amikor már majdnem kész, locsolok rá vörösbort.

Amikor a sütőtök megsült, kiveszem, a héját levágom.

A malacot időnként meglocsolom a szafttal. Ha a hús már puha, leveszem a fóliát, meglocsolom, s a bőrére csorgatok mézet, szép pirosra grillezem.

Tálaláskor vágok egy szelet húst bőröstül, teszek mellé sütőtököt és lila káposztát.Vörösborral fogyasztom.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése