HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2016. május 16., hétfő

Vörösboros marhapörkölt zöldségekkel, petrezselymes újkrumplival

Vörösboros marhapörkölt zöldségekkel, petrezselymes újkrumplival

Megjelent az újkrumli, ezt ki kellett próbálni.

Hozzávalók:

  • 25 dkg marhalábszár
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 szál újhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db csípős hegyes paprika
  • 1 db chili
  • 2 db paradicsom
  • 1 ek sertészsír
  • őrölt piros paprika
  • őrölt fekete bors
  • köménymag
  • 1 dl vörösbor
  • 25 dkg újkrumpli
  • 1 tk sertészsír
  • 6 szál petrezselyem
  • 10 dkg vegyes zöldség
  • 6 db koktélparadicsom
  • 2 db chili

  • Elkészítés:

    A krumplikat megkapirgálom, felteszem főni.

    A hagymákat aprítom, a húst felkockázom, a paprikákat és paradicsomot darabolom.

    Egy serpenyőben zsíron megdinsztelem a hagymákat, hozzáadom a húst. Megpörkölöm, beleteszem a paprikákat és a paradicsomot, fűszerezem. Öntök rá kevés vizet. A végén beleöntöm a vörösbort.

    A krumplit a zsíron megpirítom. Szórok rá durván aprított petrezselymet. A zöldségeket párolom.

    Amikor a hús már megpuhult, a krumpli megpirult, tálalok. A tányérra szedek mindenből, díszítem chilivel és koktélparadicsommal.



    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése