HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2015. augusztus 15., szombat

Sonkával, sajttal töltött bundáskenyér salátával

Sonkával, sajttal töltött bundáskenyér salátával


Volt egy darab szikkadt kenyerem. Máskor a madaraknak szoktuk adni, de most úgy döntöttem, bundáskenyér lesz belőle. Egy kicsit felturbóztam. Csodás reggeli, de én most ebédre fogyasztottam hidegen, jéghideg sörrel, mert ebben a hőségben nem kívántam se főzőcskézni, se valami nehéz forró nagy adag ételt enni.

Hozzávalók:
  • 2 karéj kenyér
  • 1 db tojás
  • 2 szelet sonka
  • 2 szelet trappista sajt
  • 1 db csípős hegyes paprika
  • 1 db paradicsom
  • 6 levél jégsaláta
  • őrölt fekete bors
  • 2 szál petrezselyemvég
  • sütőolaj

Elkészítés:

A tojást felverem, sózom, borsozom. A paradicsomot és paprikát felszeletelem.

A kenyereket félbevágom, megforgatom a tojásban. Két szeletre egy-egy szelet sonkát teszek. Erre pakolom a paradicsom és paprika szeleteket, sózom, borsozom. Beborítom sajttal és lefedem kenyérrel.

Egy serpenyőben olajat melegítek, belefektetem a kenyereket, s mindkét oldalukat megsütöm.

Egy kistányéron "megágyazok" a salátalevelekkel, erre fektetem a bundáskenyereket, s rájukrakom a petrezselymet.





P.S.1. A Hírkereső 2015.08.30. Recept Heti Top-jában:
13. Sonkával, sajttal töltött bundáskenyér(Mindmegette)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése