HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2015. augusztus 17., hétfő

Fehérboros alma krémleves dióval hidegen, főzés nélkül

Fehérboros alma krémleves dióval hidegen, főzés nélkül


Ennél az ételnél még a konyha közelébe se muszáj menni. Én a teraszon készítettem, árnyékban.

Hozzávalók:

  • 2 db zöld alma
  • 2 db piros alma
  • 1 csapott evőkanál cukor
  • 1 db 2 cm-es gyömbér
  • 1 csipet szerecsendió 
  • szegfűszeg
  • 1 dl víz
  • 2 dl fehérbor
  • tejszínhab
  • 2 db dió 
  • mentalevél

Elkészítés:

Egy fél piros almát vékony szeletekre vágok, félreteszem.

A többi almának levágom a héját, feldarabolom, egy keverő edénybe teszem.  A gyömbért megpucolom, az almához adom.  Beleszórom a cukrot, a csipetnyi szerecsendiót, s beleöntöm a vizet és a bort. Botmixerrel összekeverem. Beleteszem a szegfűszeget.

A félretett almával együtt beteszem a hűtőbe.

Tálaláskor egy tányérba öntök a levesből. Rakok rá almát és diót, a közepére nyomok habtejszínt, s teszek rá egy mentalevélcsúcsot.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése