HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2014. október 25., szombat

Fusili chiliszószós szardiniával, mozzarellával

Fusili chiliszószós szardiniával, mozzarellával

Jamie Olivernek - akit én kedvelek - van egy műsora, melyben 15 perces kajákat készít. Nos, én is főztem egy gyors ételt, igaz, konzerv felhasználásával. (De azért finom!) 

Hozzávalók :
  • 25 dkg fusili
  • 1 doboz (125 gr) chili szószos szardínia
  • 1 tasak (10 dkg) mozzarella
  • 3 szál újhagyma zöldjével
  • 0,5 db paradicsom
  • 0,5 db csípős hegyes zöld paprika
  • 0,5 db csípős hegyes piros paprika
  • 3 db chili paprika
  • chili szósz 
  • 12 db chilivel töltött olívabogyó
  • őrölt csípős pirospaprika
  • őrölt fekete bors
  • oregánó
  • 0,5 citrom
  • olívaolaj
Elkészítés:

A tésztát felteszem főni sós vízben.

Közben az újhagymát felkarikázom, a fokhagymát aprítom, a paprikákat szeletelem, a paradicsomot nyolcadolom, majd félbevágom,  a mozzarellát felkockázom, a citromot felszeletelem

Kevés olívaolajon megdinsztelem a hagymákat (az újhagyma zöldjét félreteszem), hozzáadom a paprikát, a paradicsomot, majd az olívabogyókat és a chiliszószt. Fűszerezem. Végül beleborítom a szardíniát is.

Rászedem az al dente megfőzött tésztát, összekeverem.

Tálalok. A tányérra szedek a tésztából, rárakom a mozzarellát, s megszórom az újhagyma zöldjével, megszórom oregánóval, teszek rá chilipaprikát és egy szelet citromot..




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése