HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2014. október 20., hétfő

Fehérboros, tejszínes szőlőkrémleves pekándióval

Fehérboros, tejszínes  szőlőkrémleves pekándióval

Itt az ősz, s vele a szőlő. Főzzünk egy finom szőlőkrémlevest! 

Hozzávalók :
  • 40 dkg szőlő
  • 1 ek vaj
  • 2 ek cukor
  • 1 tk fahéj 
  • 3 gr vanillin-cukor
  • fehér bors
  • 2 mentalevél
  • 2 dl víz
  • 1 dl tejszín
  • 1 dl fehérbor
  • 6 db Pecan Nuts
    /pekándió

Elkészítés:

A szőlőt leszemezem.

A vajon megolvasztom  a kristálycukrot. Felöntöm a vízzel, hozzáadom a fahéjat, a vaníliás  cukrot, sózom, borsozom. s beleteszem a szőlőszemeket néhány kivételével  Felforralom. Botmixerrel összekeverem, beleöntöm a tejszínt és a bort. Beleteszem a szőlőszemeket, még egyszer felforralom.

Tálalok. Egy tányérba merek a levesből, teszek bele pekándiót, s díszítem egy mentalevéllel.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése