HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2014. február 19., szerda

Sonkával, tejföllel, sajttal töltött gombafejek, bacon köntösben

Sonkával, tejföllel, sajttal töltött gombafejek, bacon köntösben

Nem éppen diétás kaja, de nagyon finom.

Hozzávalók:

  • 5 db óriási csiperkegomba (60 dkg)
  • 5 szelet bacon
  • 10 dkg csülöksonka felvágott
  • 1 dl tejföl
  • 10 dkg  francia sajt
  • 3 db burgonya
  • 1/2 póréhagyma
  • 1 db paradicsom
  • 5 ág kakukkfű
  • őrölt fekete bors
  • morzsolt kakukkfű
  • morzsolt bazsalikom
  • oregano
  • kolbászzsír
  • olívaolaj
Elkészítés:

A krumplit héjában megfőzöm, megpucolom, belekarikázom egy serpenyőben, melyben kolbászzsír van. Sózom, borsozom. Erre jön a karikára vágott póréhagyma. Ezt s megszórom sóval, borssal.

A gombák törzsét kiveszem, ezt majd másra használom.  A gombafejeket ráhelyezem a zöldségekre. Ezeket megtöltöm a kockára vágott sonkával, kanalazok rá tejfölt.  Melléjük teszem a négybe szeletelt paradicsomot. Sózom borsozom.

A sajtot lereszelem, s a gombákra halmozom. Megszórom borssal, kakukkfűvel, bazsalikommal és oregánóval. Elrendezem a kakukkfű ágakat, locsolok rá olívaolajat.

A serpenyőt beteszem a 180 C fokra előmelegített sütőbe, s légkeverés mellett 30percig sütöm. Eddigre már a zöldségek is megsültek, s a sajt is szépen megpirult. Lehet tálalni.





1 megjegyzés: