HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2014. február 8., szombat

Fehérboros, póréhagymás, tejszínes gombakrémleves

Fehérboros, póréhagymás, tejszínes gombakrémleves

Szeretem a gombát, s már régen főztem gombakrémlevest, ezt sürgősen be kellett pótolni.

Hozzávalók
  • 25 dkg csiperke gomba
  • 1 db kb. 10 cm-es póréhagyma
  • 1 marék metélőhagyma
  • 1 dl fehér bor
  • 1 dl főzőtejszín
  • 1 ek vaj
  • 1 ek olívaolaj
  • őrölt fehér bors
  • kakukkfű
  • 4 dl víz
  • 1 db zöldségleveskocka
  • 1 ek liszt
Elkészítés:

A póréhagymát karikára vágom, 1 db  gombát felszeletelek, a többit felkockázom, a snidlinget aprítom..

Egy fazékban olívaolajon megolvasztom a vajat, ráteszem a póréhagymát, megpirítom. Egy kanálnyit félreteszek. Rárakom a gombát,  megdinsztelem. A szeletelt gombákat kiveszem, félreteszem. A megmaradt zöldségekre ráöntöm a vizet, hozzáadom a leveskockát, a snidlinget, fűszerezem, s főzöm.

Amikor már majdnem puha a gomba, ráöntöm a bort és a tejszínt. Botmixerrel összekeverem.

Rászórom a lisztet, elkeverem, felrottyantom.

Tálaláskor merek a tányérba levest, s rakok rá a félretett sült hagymából és gombából.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése