HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2014. január 6., hétfő

Rántott sertéscomb vajas krumplipürével, párolt züldségekkel, rukkolával

Rántott sertéscomb vajas krumplipürével, párolt zöldségekkel, vöröskáposztával, rukkolával

Rántotthús újragondolva.

Hozzávalók
  • 2 szelet sertés comb
  • 5 db krumpli
  • 1 szelet sütőtök
  • 1 kicsi cékla
  • 1 ek vaj
  • liszt
  • 1 db tojás
  • prézli
  • őrölt fekete bors
  • olíva olaj 
  • 1 szelet vöröskáposzta
  • vörösborecet
  • 0,5 zacskó rukkola
Elkészítés:

Elkészítem a káposzta és rukkola salátákat, sózom, borsozom, locsolok rá borecetet, olívaolajat és beteszem a hűtőbe.

A krumplit felteszem héjában főni. A hússzeletek széleit bevagdosom, lazán kiklopfolom, sózom, borsozom, s bepanírozom. A tököt és a céklát megpucolom, kockára vágom, egy serpenyőben megpárolom.

A krumplit megpucolom, összetöröm, s összekeverem a vajjal

Egy serpenyőbe  öntök olajat, s a húst megsütöm benne

Tálaláskor a tányérra teszek egy kupac krumplit, mellé egy szelet húst,a párolt zöldségeket,  káposztát és rukkolát.


P.S. A recept a Hírkereső Gasztro Toplistá-jában (2014.01.11.):
 20.- Rántott sertéscomb színes köretekkel (Mindmegette)
P.S.1.A Heti Top-ban: 
16. - Rántott sertéscomb színes köretekkel 

2 megjegyzés: