HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2014. január 4., szombat

Bőrös malacsült sörrel locsolva, sült céklával és sütőtökkel, párolt pezsgős lilakáposztával

Bőrös malacsült sörrel locsolva,  sült céklával és sütőtökkel, párolt pezsgős lilakáposztával

Újév tájékán két ételt mindenképp az étlapunkra kell tűzni annak érdekében, hogy szerencsések és gazdagok legyünk az új évben magyar hiedelem szerint. Az egyik a malacsült.

Nos én ezúttal egy kicsit szakítottam a hagyományos receptekkel.

Hozzávalók:

  • 25 dkg malachús
  • 1 dl sör
  • méz
  • 1 db cékla
  • 20 dkg sütőtök
  • 1 szelet lilakáposzta              
  • 1 db lilahagyma
  • 1 db babérlevél
  • ecet
  • őrölt fekete bors
  • őrölt pirospaprika
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ek disznózsír
  • olívaolaj
  • 1 dl pezsgő

Elkészítés: 

A malachús bőrét bevagdosom, sózom, borsozom, szórok rá pirospaprikát, nyomok rá fokhagymát, s néhány órára beteszem a hűtőbe.

Majd egy serpenyőben disznózsíron beteszem a sütőbe, fóliával letakarva.

A céklát és a tököt pucolás után felkockázom, egy serpenyőbe rakom, sózom, borsozom, locsolok rá olívaolajat, beteszem a sütőbe.

A káposztát legyalulom. Serpenyőben  a karikára vágott lilahagymát megkapatom, dobok rá köménymagot, ráteszem a káposztát, sózom, borsozom, öntök rá ecetet, teszek rá babérlevelet. Amikor már csaknem kész, ráöntöm a pezsgőt.

Közben a malachúst időnként meglocsolom a saját zsírjával és sörrel, 40  perc után leveszem a fóliát a malachúsról,  kenek rá mézet,  s átkapcsolok grill fokozatra.

Tálaláskor egy szelet malachúst teszek a tányérra, mellé sült zöldségeket és káposztát.




P.S.  A recept a Hírkereső mai (2014.01.07.) Gasztro Toplistá-lában::





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése