HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2014. január 11., szombat

Heringfilé krumpliágyon, zöldségekkel

Heringfilé krumpliágyon, zöldségekkel

Ha egy könnyű, gyors, de mégis finom ételre vágyunk.

Hozzávalók :
  • 325 gr heringfilé pikáns, hagymás szószban
  • 5 db burgonya
  • fél fej lilahagyma
  • fél fej vöröshagyma
  • fél csípős hegyes paprika
  • 1 db chili
  • 1 db paradicsom
  • őrölt fekete bors
  • petrezselyem
  • fél citrom
Elkészítés.

A krumplikat héjában megfőzöm

A citromból vágok 2 karikát, a lilahagymát  és a vöröshagymát karikára vágom, a paprikákat  és paradicsomot felszeletelem, a petrezselymet aprítom..

A krumplikat megpucolom, majd egy serpenyőbe szeletelem. Sózom, borsozom. Rárakom a 4 heringfilét, a hagymakarikákat, a paprikát és a paradicsomot,  rálocsolom a szószt, s  facsarok rá citromot.. Beteszem a sütőbe, 200 C fokon, grillfokozaton, 15 percre.

Tálaláskor szedek a tányérra, krumplit, rá 2 heringfilét, zöldségeket, egy citromkarikát és aprított petrezselyemzöldet.




P.S. A Hírkereső Gasztro Top-jában:





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése