HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2014. január 13., hétfő

Limoncellos tiramisu kakaóval és mandulával

Limoncellos tiramisu kakaóval és mandulával

A klasszikus  olasz desszert egy finom változata

Hozzávalók:
  • 1/2 csomag babapiskota
  • 10 dkg mascarpone
  • 1 db citrom
  • 1 db narancs
  • 1 tk porcukor
  • tej
  • vaníliacukor
  • 5 cl limoncello
  • kakaó
  • mandula
Elkészítés:

A citrom és narancs héjából reszelek egy keveset. A citromot és a narancsot kifacsarom, a levet kevés porcukorral és a limoncelloval összekeverem. A mascarponéhoz öntök kevés tejet, adok vaniliáscukrot, s krémszerűvé keverem, szórok rá citrom- és narancshéjat.

A piskotákat egy hosszúkás edénybe teszem Locsolok rá citrom-narancslevet, kenek rá krémet, majd egy újabb sor piskotával a folyamatot megismétlem. A végén szórok rá kakaót és mandulát.

Beteszem a hűtőbe legalább 2 órára.
 
Hidegen fogyasztom.




1 megjegyzés: