HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2014. január 4., szombat

Lencsefőzelék vörösboros gombás marhaszelettel

Lencsefőzelék vörösboros gombás marhaszelettel

A másik étel, amit Újév táján nem hagyhatunk ki, ha gazdagok akarunk lenni, de legalábbis nem akarunk egész évben üres pénztárcával magunk elé nézni, nos ez a lencse.

Hozzávalók:
  • 20 dkg lencse
  • 1 db kicsi vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db babérlevél
  • 0.5  db citrom
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • 1 ek liszt 
  • 2 ek tej
  • olívaolaj
  • 2 szelet marhahűs
  • 0,5 vöröshagyma
  • 1 db csípős hegyes paprika
  • 1 db chil
  • 1 db paradicsom
  • 4 fej csiperke gomba
Elkészítés:

A lencsét beáztatom, a húst bepácolom, só, bors, pirosparika , fokhagyma, olívaolaj, irány a hűtő.

Másnap a lencsét fűszerezem, teszek bele babérlevelet, s felteszem főni.

A húst egy serpenyőben olívaolajon mindkét oldalán megsütöm. Kiveszem, félreteszem.

Elkészítem a gombás ragút. Ráteszem a hússzeleteket, locsolok rá vörösbort, s puhára párolom.

A lencséhez öntök kevés tejet, szórok rá lisztet, felrottyantom.

Tálalok. A tányérra teszek egy szelet húst, rá ragút, mellé lencsét.


2 megjegyzés:

  1. Nagyon jól néz ki ezzel a finom hússal !Abban a reményben hogy nekünk is legyen a pénztárcánkban bőven ebben az évben én is főztem. Nálunk is ez már hagyomány de sajna nem nagyon érzékelek változást akár főzők akár nem:-)) Kívánok minden jót erre az évre is nektek és főleg jó egészséget!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Évikém, elsőként kell enni, azaz rögtön éjfél után, az újév első perceiben. Aztán persze ebédre is, meg még többször eszünk, mert én egy egész fazékkal főzök Szilveszter napján, marad bőven az új esztendő első napjaira is. Persze ezzel nem azt akarom mondani, hogy így biztos, hogy milliomos leszel, de higgyél benne...

      Törlés