HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2014. január 19., vasárnap

Füstölt sajtba, baconbe tekert virsli krumpli-gombaágyon, csőben sütve

Füstölt sajtba, baconbe tekert virsli krumpli-gombaágyon, csőben sütve


Mert a virsli nem csak tormával és mustárral fogyasztható.

Hozzávalók:
  • 20 dkg Wiesbauer bécsi virsli
  • 10 dkg bacon
  • 10 dkg Karaván szeletelt füstölt sajt
  • 4 db burgonya
  • 4 db csiperke gomba
  • 1 db újhagyma zöldjével
  • petrezselyem
  • olíva olaj
  • őrölt fekete bors
Elkészítés:

A krumplikat héjában félig megfőzöm, majd megpucolom, s felszeletelem, a gombát és az újhagymát úgyszintén.

A virsliket bevagdosom, majd betekerem a sajtba és a baconbe. Egy serpenyőbe kevés olajat öntök, ráteszem, a krumplit, a gombát és a hagymát, majd erre a virsliket. Fűszerezem, majd beteszem a sütőbe, szép pirosra sütöm.

Tálaláskor szórok a krumplira aprított petrezselymet és újhagymazöldet.




P..S. A recept a Hírkereső mai (2014.01.20.) Gasztro Toplistá-jában:
- Sajtos-baconös göngyölt virsli gombás krumpliágyon
P..S. 1. A recept a Hírkereső Heti Gasztro Toplistá-jába is bekerült:
10. - Sajtos-baconös göngyölt virsli gombás krumpliágyon

4 megjegyzés:

  1. Ez finomnak látszó, összetételét és kinézetét illetően is, én is megenném.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha a nagy kritikusom is megenné, az már nagy elismerés.

      Törlés
    2. Nem vagyok én a nagy kritikusod, pláne durva nem lennék soha, mint ahogy egyesek már voltak Veled gasztro és egyéb témában is. Nem gondoltam, hogy így gondolsz rám. Egyszerűen csak megjegyeztem, hogy soknak találom - persze nem nekem főzöl - egy ételen belül a 3-4 különböző erősségű hozzávalót. De igazad van minden ételedet elkészíthetjük kevesebbel vagy el is hagyhatjuk. Ez a mondat vonatkozik arra is, amikor nagyon sok hozzávalót használsz és köztük olyanokat amik nem valók együtt. Itt is elhagyható egyik- másik. De neked így ízlik, és ez számít, semmi más. Elsősorban magadnak főzöl.

      Törlés