HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2017. augusztus 4., péntek

Tejszínes cukkinikrémleves lágytojással, bruschettával

Tejszínes cukkinikrémleves lágytojással, bruschettával


A cukkini krémleves ezúttal lágytojással került az asztalomra..

Hozzávalók:

  • 1 db közepes cukkini
  • 1 db krumpli
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj
  • 1 db zöldségleves kocka
  • őrölt fehérbors bors
  • curry
  • 1 dl főzőtejszín
  • 5 dl l víz
  • salátaolaj
  • toast kenyér
  • olívaolaj

Elkészítés:

A cukkinit és a krumplit feldarabolom. Egy fazékban olívaolajon megdinsztelem, fűszerezem, felöntöm vízzel, belemorzsolom a leveskockát, puhára főzöm. Hozzáöntöm a tejszínt.

Botmixerrel összekeverem. A tojást megfőzöm.

Egy edénybe szedek cukkinilevest, teszek rá egy tojást, melyet hosszában bevágtam, hogy a sárgája kifolyjon. Szórok rá curryt, locsolok rá salátaolajat. Fokhagymás, olívaolajos bruschettával fogyasztom.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése