HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2017. augusztus 31., csütörtök

Kacsanyakpörkölt sült krumplival, kovászos uborkával

Kacsanyakpörkölt sült krumplival, kovászos uborkával


Már rég tettem fel kacsanyakpörkölt receptet, ideje volt egy újat bemutatni.


Hozzávalók:

  • 4 db nagyobb kacsanyak
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 db paradicsom
  • 1 db hegyes zöldpaprika
  • 1 db chilipaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős piros paprika
  • 2 db paradicsom
  • 6 db krumpli
  • kacsazsír
  • petrezselyem
  • 2 db chili díszítéshez
  • kovászos uborka

Elkészítés:

A hagymákat aprítom, a paprikákat, paradicsomot darabolom.

A megfűszerezett kacsanyakakat egy serpenyőben megsütöm, félreteszem.

Közben a krumplikat előfőzöm.

A zsírba beleteszem az aprított hagymákat, megdinsztelem. Hozzáadom a paprikát és paradicsomot, a chilipaprikát, fűszerezem. Visszateszem a kacsanyakakat, feleresztem vízzel, megfőzöm, zsírjára pirítom.

A krumplikat héjában kacsazsíron megsütöm.

Tálalok. A tányérra rakok két kacsanyakat, mellé 3 db sült krumplit. Díszítem petrezselyemlevéllel, egy chilipaprikával. Rakok mellé kovászos uborkát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése