HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2016. január 21., csütörtök

Blogom receptjeit úgy lopkodom össze a netről a feleségem barátnői szerint

Blogom receptjeit úgy lopkodom össze a netről a feleségem barátnői szerint


Drága feleségem ma úgy jött haza, mint a fúria. Nekem támadt, hogy a barátnői rajta nevetnek. Azt mondták neki, hogy a férjed megbolondult, úgy lopkodja össze a neten a recepteket fotóstul, s úgy adja el a blogjában mint a sajátját, miközben nem is tud főzni.

Nos, a feleségem gyűlölködésén nem csodálkozom, de - feltéve, hogy igaz - az állítólagos barátnők hazugságai előtt értetlenül állok. Nem tudom, honnan vették ismereteiket a főzési "tudományom" mértékét illetően, illetve, hogy látták az én ételeim fotóinak "eredetijé"-t. Persze, az is lehet, hogy csak a nejem találta ki az egészet, hogy bosszantson.

A blogomon szereplő ételek fotói a sajátjaim, kezdetben egy Nokia mobiltelefonnal, később egy Kodak kamerával készültek, a blogomon kívül a számítógépem memóriájában is megtekinthetőek.

A tányérok és a kiegészítők is a háztatásunkból valóak, ezeket bármikor dokumentálni tudom. Mellesleg, aki gyakran látogatja a blogomat az már felismeri az ételeimet a recept, a tálalás, s a tányérok alapján. Már több olyan megjegyzést, kaptam, hogy nem is kellett megnézni, hogy ki a szakács, egyértelmű volt, hogy ez a Hobbychef receptje. Többek szerint azért is, mert túl fűszeresen, csípősen főzök, s ez igaz. De én így szeretem. Ha netán valaki egy receptem alapján készíti el az ebédjét, vagy vacsoráját, akkor az nyilván a kedve szerint fog fűszerezni.

Aki azt állítja, hogy a netről lopkodott ételekkel dicsekszem, azokat sajátomnak állítva be, az hazudik, aljasan rágalmaz. Ha erre bárkinek bizonyítéka van, az álljon elő vele. Ha viszont nincs, akkor  fejezze be a lejáratásomat!

Egyébként a feleségemmel már évek óta külön konyhán vagyunk, ő akarta,  nem én. Ha csak nem étterembe járnék, vagy nem hideget, vagy felmelegített konzervet ennék, már felkopott volna az állam. Így a főzés  nem csak kényszerűség, de hobby is lett nálam. Előfordult, hogy arra is sor került, hogy zacskós levest főztem, vagy konzervet használtam,  de akkor azt mindig jeleztem.

A blogírást több, mint 5 és fél éve kezdtem, akkor már külön konyhán voltunk, bár néha megkért a nejem, hogy én készítsek el valamit. (Ebből is látszik, hogy nem tudok főzni.)

10 megjegyzés:

  1. Ne bosszankodj kedves Endre! Túl rövid az élet ahhoz, hogy arra energiát pazarolj. Az ételeid tényleg felismerhetők, aki a bejegyzéseidet megnézi, már a képről látja, hogy Te készítettél mindent, amit megjelentetsz. Lehet, hogy a Feleséged akart ezzel a megjegyzéssel "megviccelni".
    Csak főzőcskézz nyugodtan tovább és oszd meg az elkészült ételeket. A többivel ne törődj!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon köszönöm kedves Mari, hogy így látod. Annak külön örülök, hogy bánatod félretéve, azért figyelemmel kíséred a világot, s benne az én szerény blogomat. Millió puszi!

      Törlés
  2. Őszintén szólva azt reméltem, hogy blogom olvasói közül többen kiállnak mellettem. Nos, csalódtam. No de, se la vie!

    VálaszTörlés
  3. Lehet, hogy ezt az egész blogírást be kellene fejeznem, s akkor sem a feleségem, sem a hülye barátnői nem tudnának szórakozni velem? De akkor ők győznének! Ezt nem engedhetem!!! Azért is folytatom! Üsse meg őket a guta!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha az ember elkeseredik, jönnek olyan gondolatok, hogy abba kéne hagyni. Én is voltam így párszor.
      Amíg Neked jól esik a főzésről, és a vele kapcsolatos pozitív élményekről írni, addig ne hagyd abba. Mások véleményével meg ne törődj. Lehet, hogy csak irigykednek.

      Törlés
  4. Ugyan Endre, nehogy már te magyarázkodj bárkinek is, az ételeid abszolút felismerhetőek, a nevedhez köthetőek, amiből egyértelműen kiderül, hogy tudsz főzni is, a feleséged barátnői végtelenül rosszindulatúak, megkockáztatom, hogy mind, a feleségeddel együtt irigylik ezt a kellemes elfoglaltságodat, mert látják-tudják, hogy téged ez szórakoztat, felüdít, szívesen csinálod, mi több élvezed és ezért van a nagy ármánykodás !!! Tudod mindennek ellenére a feleségeden nagyon csodálkozom, mert az ilyen rosszindulatú dumáknál a pártodat kellene fognia, mégiscsak leéltetek egy életet egymás mellett, gyermeketek született, tehát akkor megfeleltél és jó voltál neki, már csak tisztességből is. De mindegy is, te senkivel ne törődj, ne vitatkozz, mert árt az egészségednek, továbbra is főzz, egyél jókat és tedd fel az oldaladra, a fúriák meg fulladjanak meg a mérgükben, te fölöttük állsz, mindig erre gondolj !!!!! meg arra, hogy itt lesik, hogy mit főzöl éppen, hát csak nézegessék :-) Szeretettel üdvözöllek :-)

    VálaszTörlés
  5. Valószínűleg sokkal jobbakat főzöl, mint ők :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azt nem tudom, hogy ők miként főznek, senkit nem akarom egyébként sem bántani. De, hogy ennyi receptem megjelent különböző oldalakon, s már számos díjat nyertem, ez talán azt jelenti, hogy ehetőek az ételeim. Mellesleg a családomnak évekig megfelelt amit én főztem. A feleségemnek akkor is megfelelt, amikor borda, csigolyatörés miatt egy hónapig ápoltam, s főztem rá.

      Törlés
  6. Kedves Hobbychef!
    Csatlakozom az előttem szólókhoz! Ahogy a Nosaltyn is írtam, már a fotóidról is felismerlek:) Semmiképpen ne hagyd abba amit szeretsz csinálni, néhány rosszindulatú megjegyzés miatt. Nagyon sokan szeretik a receptjeidet, fotóidat. Ne törődj vele, mit kotyognak a tyúkólban! ;) Üdv. prinzmetal

    VálaszTörlés