HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2014. december 22., hétfő

Vörösboros kacsanyakpörkölt zöldborsóval, salátával

Vörösboros kacsanyakpörkölt zöldborsóval, salátával

Eddig pulykanyak pörköltet láthattatok tőlem, most bemutatok egy másik izgalmas pörköltet, amely ízvilágában kicsit eltér, szerintem finomabb. Próbáljátok ki. Aztán döntsetek!

Hozzávalók:
  • 4 db nagyobb kacsanyak
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 db paradicsom
  • 1 db hegyes zöldpaprika
  • 1 db chilipaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős piros paprika
  • 1 dl vörösbor
  • 10 dkg zöldborsó
  • 2 db  paradicsom
  • 6 levél jégsaláta
  • kacsazsír
  • olívaolaj
  • citrom
  • szójaszósz
  • 2 db chili díszítéshez
Elkészítés: 

A hagymákat aprítom, a paprikákat, paradicsomot darabolom.

A megfűszerezett kacsanyakakat egy serpenyőben megsütöm, félreteszem.

A zsírba beleteszem  az aprított hagymákat, megdinsztelem. Hozzáadom a paprikát és paradicsomot, a chilipaprikát, fűszerezem.  Visszateszem a kacsanyakakat, feleresztem vízzel, főzöm. Amikor már majdnem puha, öntök hozzá vörösbort.

Közben a borsót megpárolom. A paradicsomokat felszeletelem, a saláta leveleit leszedem.

Tálalok. A tányérra rakok két kacsanyakat, mellé zöldborsót, szeletelt paradicsomot, jégsalátaleveleket. Locsolok rá olívaolajat, szójaszószt, facsarok rá citromot. Díszítem egy chilipaprikával.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése