HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2014. december 24., szerda

Túrós-tejfölös palacsinta rumba áztatott mazsolával és narancshéjjal

Túrós-tejfölös palacsinta rumba áztatott mazsolával és narancshéjjal

Egy kényeztető desszert ínyenceknek.


Hozzávalók: 

  • 20 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 2 dl tej
  • 2 dl szénsavas ásványvíz 
  • cukor
  • 15 dkg túró
  • 2 dl tejföl
  • cukor
  • mazsola  
  • narancshéj
  • rum
  • étolaj
Elkészítés:

 A narancshéját lehámozom, feldarabolom, s a mazsolával együtt rumba áztatom egy napig.

A tésztát  a lisztből, tojásból, tejből és ásványvízből egy csípet sóval összekeverem Szükség szerint öntök még hozzá vizet. 1 órát pihentetem. A túrót összekeverem a tejföllel, és a mazsola narancshéj keverékkel.

Egy palacsintasütőben kevés olajat hevítek,  s megsütöm a palacsintákat.

A palacsintát megtöltöm a túrós masszával, összetekerem.

A tányérra teszek két darab palacsintát, kanalazok rá tejfölt, s szórok rá cukrot.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése