HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2014. augusztus 4., hétfő

Lecsó bogyiszlói paprikából, cukkiniből csípős kolbásszal

Lecsó bogyiszlói paprikából, cukkiniből csípős kolbásszal

Ki voltam éhezve egy jó csípős lecsóra. Minden hozzávaló adott volt a csípős hegyespaprika kivételével. De a végeredmény így is kiváló lett. Pont olyan csípős, ahogy akartam.

Hozzávalók:
  • 80 dkg sárga és piros bogyiszlói paprika
  • 1 db kápiapaprika
  • 1 db kicsi cukkini
  • 40 dkg paradicsom
  • 2 db vöröshagyma
  • 4 db chili
  • 2 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 15 dkg füstölt csípős kolbász
  • őrölt feketebors
  • őrölt csípős fűszerpaprika
  • olívaolaj
Elkészítés:

A hagymákat aprítom, a paprikát darabolom, a szalonnát kockára vágom.

Egy nagy serpenyőben bő olajon megpirítom a szalonnát, majd ráteszem a paprikát.

Feldarabolom a cukkinit és a paradicsomot is, a paprikához adom, rávágom a chilit, sózom, borsozom.

A kolbászt megmosom, majd néhány perc elteltével a bőrt hosszában bevágom, lehúzom. A kolbászt felszeletelem, a lecsóhoz adom. Szórok rá bőven pirospaprikát. Megkeverem és már lehet is tálalni.

Kenyérrel fogyasztom.




2 megjegyzés:

  1. Endre csodás lett, látszik hogy szuper, irtó guszta látvány:-)))))

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm. Finom és kellemesen csípős.

    VálaszTörlés