HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2014. augusztus 11., hétfő

Cukkini krémleves tükörtojással

Cukkini krémleves tükörtojással

Egy újabb gyöngyszem a cukkini krémleveseim közül.

Hozzávalók:
  • 1 db közepes cukkini
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db nagyobb újkrumpli 
  • 3 szál petrezselyem
  • 1 ek vaj
  • 1 tk olívaolaj
  • 0,5 dl tejszín
  • 1 db zöldségleveskocka
  • őrölt fekete bors
  • curry
  • 6 dl víz 
  • 2 db tojás
  • őrölt piros paprika
Elkészítés:

A hagymákat aprítom, a cukkinit  a krumplit és a petrezselymet darabolom

Egy lábasban kevés olajon a vajat megolvasztom, benne a hagymákat megdinsztelem. Hozzáadom a cukkinit és krumplit. Együtt dinsztelem tovább. Majd ráöntöm a vizet, fűszerezem, belemorzsolom a leveskockát. Amikor megfőtt minden, kiveszek néhány cukkinit, majd hozzáadom a  petrezselymet, a tejszínt, s botmixerrel pürésítem.  A pürébe visszateszem a cukkini darabokat. Felrottyantom.


Kevés olajon megsütöm a tojást.

Tálaláskor merek a tányérba levest, ráteszem a tükörtojás, szórok rá pirospaprikát.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése