HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2017. február 2., csütörtök

Sárgarépás zöldborsóleves nokedlivel és füstölt csípős kolbásszal

Sárgarépás zöldborsóleves nokedlivel és füstölt csípős kolbásszal


A teraszon volt egy zacskó mélyfagyasztott zöldborsó. Ma már 0 C fok felé emelkedett a hőmérséklet, s a borsó kiengedett. Kellett valamit kezdeni vele.

Hozzávalók:


  • 50 dkg fagyasztott zöldborsó
  • 1 db sárgarépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ek vaj
  • 1 ek liszt
  • 1 db marha húsleveskocka
  • őrölt pirospaprika
  • őrölt fekete bors
  • 10 dkg füstölt csípős kolbász
  • 2 db chili a tálaláshoz

  • A nokedlihez:
    • 1 db tojás
    • 15 dkg liszt
    • 1 dl víz

    Elkészítés:


    A répát megpucolom és felszeletelem. A hagymákat aprítom.

    A vajon megdinsztelem a hagymát, hozzáadom a fokhagymát, a répát, majd beleteszem a borsót is. Keverek hozzá egy kevés lisztet, megszórom paprikával, borssal, s felengedem vízzel. Morzsolok bele húsleveskockát.

    Közben elkészítem a nokedli tésztáját. Felszeletelem a kolbászt.

    Amikor a borsó már csaknem puha, beleteszem a kolbászt és beleszaggatom a nokedlit a levesbe.

    Tálaláskor szedek egy tányérba a levesből, rakok rá egy chilit.



    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése