HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2017. február 7., kedd

Csülkös bableves zöldségesen, nokedlivel, tejföllel

Csülkös bableves zöldségesen, nokedlivel, tejföllel


Ahogy ígértem, itt a recept és a fotók a Főtt füstölt sertés csülök felére:

Hozzávalók :

  • 80 dkg főtt füstölt csülök
  • 50 dkg tarka bab
  • 1 db vörös hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 db sárga répa
  • 1 db petrezselyem gyökér
  • 1 db kisebb zeller gumó
  • 3 db krumpli
  • 1 db hegyes csípős paprika
  • chili paprika
  • zsír
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • őrölt kömény
  • liszt
  • zsír
  • tejföl
A nokedlihez:
  • 1 tojás
  • liszt
  • víz
A tálaláshoz:
  • 6 db chili

Elkészítés:

A babot beáztatom.

Másnap a hagymákat apróra vágom. A répát, petrezselyem gyökeret, a zeller gumót és a krumplit megpucolom, s darabolom. A paprikát karikákra, a krumplit kockára vágom.

Egy edényben kevés zsíron megdinsztelem a hagymát, ráteszem a karaj darabokat, majd a zöldségeket, s a babot, fűszerezem. Felöntöm vízzel, s félpuhára főzöm. Ekkor beleteszem a krumplit is.

Összekeverem a nokedli tésztáját.

Kevés zsíron megfonnyasztom az aprított fokhagymát, liszttel rántást készítek, a leveshez keverem.

Beleszaggatom a nokedlit. Beleteszem a darabolt csülköt.

Tálaláskor egy tányérba merem a levest, teszek bele egy csülökdarabot, kanalazok rá tejfölt, s díszítem chili paprikával.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése