HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2017. január 14., szombat

Vörösboros szarvaspörkölt gnocchival, chilivel



Vörösboros szarvaspörkölt gnocchival, chilivel

A hűtőben volt még egy adag szarvashús.


Hozzávalók :

A pörkölthöz:
·  45 dkg szarvas hús vegyesen
·  2 db vöröshagyma
·  2 gerezd fokhagyma
·  1 szál sárgarépa
·  1 szál petrezselyem gyökér
·  1 db hegyes csípős paprika
·  1 db chili paprika
·  1 db paradicsom
·  kakukkfű
·  majoránna
·  rozmaring
·  babérlevél
·  olíva olaj
·  mustár
· 
·  cukor
·  őrölt fekete bors
·  őrölt piros paprika
·  boróka bogyó
·  1 dl vörösbor
A gnocchihoz:
·  2 db nagyobb burgonya
·  5 dkg liszt
·  1 db tojás
· 
·  vaj
 A tálaláshoz:
 ·  chili


Elkészítés:

A húst alaposan megmosom, megszabadítom a hártyáktól, csíkokra vágom.

A hagymákat darabolom, a répát, gyökeret,paprikát karikákra vágom, a paradicsomot nyolcadolom.
Egy nagy serpenyőben olajon megdinsztelem a hagymát, rárakom a húst, majd kicsit később a répát, zöldséget, és a fűszereket. Rövid dinsztelés után feleresztem vízzel, s így főzöm, időnként megkavarom, ha szükséges, öntök még hozzá vizet.

Közben elkészítem gnocchikat.  A krumplikat megpucolom, sós vízben megfőzöm.

A krumplikat egy krumplinyomón  átnyomom, sózom, borsozom,  s a tojással és a liszttel összekeverem, összedolgozom. Amikor már nem ragad, deszkán alaposan összegyúrom, kisebb gombócokra osztom, ujnyi vastagságúra sodrom, majd két centis darabokra vágom. Sós vízben kifőzöm, vajon átforgatom.

Amikor a szarvashús már majdnem puha, hozzáadom a paradicsomot, öntök bele bort, s készre főzöm.
Tálaláskor a tányérra szedek gnocchikat, s kanalazok mellé szarvaspörköltet, teszek rá egy chilit








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése