HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2017. január 4., szerda

Sült hurka és kolbász tört hagymás pirított krumplival, párolt vörösboros lila káposztával

Sült hurka és kolbász tört hagymás pirított krumplival, párolt vörösboros lila káposztával


A lányunk hazajött a barátjával az ünnepekre. Miután legutóbb ízlett a feleségemnek a disznótoros, amit a piacon egy termelőtől vettem, gondoltam most is készítek egy adagot. A feleségem és a lányom szerint azonban a hurkák csípősek voltak, (a lányom barátja szerint egyáltalán nem volt erős, még a kolbász sem). Így a végén kénytelen voltam én megenni a nagyját. Nos, nem esett nehezemre.

Hozzávalók:


  • 2 db májas hurka
  • 2 db véres hurka
  • 2 db sütnivaló kolbász
  • sertészsír
  • őrölt fekete bors
a párolt káposztához:
  • 1 kis fej lila káposzta
  • sertészsír
  • köménymag
  • cukor
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db alma
  • 1 ek borecet
  • 1 dl vörösbor
  • őrölt fekete bors
  • őrölt kömény
a tört hagymás krumplihoz:
  • 6 db krumpli
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • őrölt fekete bors 
  • sertészsír

Elkészítés:


A krumplikat meghámozom, megmosom, s hasábokra vágom. Sós vízben előfőzöm.

A hurkákat és a kolbászt villával megszurkálom, beteszem egy kizsírozott tepsibe.  Beteszem a 180 fokra előmelegített sütőbe.

A lila káposztát megtisztítom, vékony metéltre vágom.

Egy serpenyőben zsíron karamelizálok cukrot, ráteszem a hagymát, megdinsztelem. Ráteszem az apróra vágott fokhagymát, majd a káposztát, s a cikkelyekre vágott almát. Megszórom  borssal és köménnyel, öntök rá borecetet. El kezdem dinsztelni. Mikor majdnem kész, meglocsolom vörösborral.

Kb. 25-30 perc után a hurkákat és a kolbászt megfordítom, ezt az oldalát is megszurkálom. Újabb 25 percig sütöm. A végén grillfokozatban szép pirosra sütöm.

Közben  a krumplit villával egy kicsit összenyomom, hozzáteszem az aprított hagymákat, s kevés zsírral egy kicsit megpirítom..

Tálalok. A tányéron elhelyezem a hurkákat és a kolbászt, a sült krumplit és a káposztát.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése