HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. szeptember 23., hétfő

Sertésoldalas sült tökkel

Sertésoldalas sült tökkel

Hozzávalók :
  • 30 dkg sertésoldalas
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 db chili
  • 1 db tök
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • oregano
  • kakukkfű
Elkészítés:

A húst több darabra vágom, a vöröshagymát szeletelem, a fokhagymát aprítom, a patikákatt karikára vágom, a paradicsomot nyolcadolom. A tököt félbevágom, meghámozom, magját eltávolítom, kockára vágom.

A húsi beteszem egy serpenyőbe a hagymával, paprikával, paradicsommal együtt, sózom, borsozom, szórok rá paprikát., locsolok rá olajat és megsütöm.

A tököt berakom egy másik serpenyőbe, sózom, borsozom, szúrok rá kakukkfűvet, oreganot, s megsütöm

Tálaláskor szedek a tányérra húst és sült tököt, szúrok rá borsot és oreganot.


2 megjegyzés:

  1. Külön-külön mindegyiket nagyon szeretem, de együtt még nem kóstoltam, tehát a húst ezzel a körettel. De lehet, hogy finom.

    VálaszTörlés
  2. Biztos finom ez a párosítás! Hasonlatos lehet ízre az édesburgony a köretemhez.

    VálaszTörlés