HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2018. augusztus 30., csütörtök

Fokhagymás, tejszínes szarvacska spenóttal, kéksajttal és chilivel

Fokhagymás, tejszínes szarvacska spenóttal,  kéksajttal és chilivel


Gyorsan elkészülő, fejedelmi tészta, mediterrán ízvilággal.

Hozzávalók :


  • 25 dkg szarvacska ( chifeleti, vagy lumaconi)
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 20 levél spenót
  • 1 ek vaj
  • 1 dl habtejszín
  • 10 dkg kéksajt (roquefort)
  • őrölt fekete bors 
  • chili pehely

Elkészítés:

A tésztát sós vízben al dente megfőzöm.

Közben  a fokhagymát aprítom. Majd egy serpenyőben olajon megolvasztom a vajat, hozzáadom a fokhagymát, majd a spenót zömét, fűszerezem.  Beleteszem a sajt nagy részét.

A tésztát leszűröm, a szószhoz keverem,  átforgatom.

Tálalok. Egy tányérra szedek a tésztából, morzsolok rá még kéksajtot. Megszórom borssal és cilipehellyel, tépek rá spenótlevelet, szeletelek rá fokhagymát.
 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése