HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2018. augusztus 4., szombat

Családunk új tagja: sziámi cicalány

Családunk új tagja: sziámi cicalány



A környék összes macskája hozzánk jár kosztolni, a teraszra van kitéve a táljuk, de bejönnek a lakásba is. Télen gyakran el sem mennek, hanem a teraszon lévő asztal alatt kialakított plédekre vackolják be magukat. Volt egy kedves cicánk - Cirmi - aki évekig velünk élt- sajnos ő, mint ahogy egy korábbi bejegyzésben írtam, egy vadorzó áldozatául esett a szemközti szomszédnál. A feleségem nagyon megsiratta.

Néhány napja a feleségem a telkén talált egy  talán 2-3 hetes cicát. Rejtély, hogy került oda, mivel a környéken csak hétvégi házak vannak, lakópark valamint egy mini lakótelep több száz méteres távolságban vannak.  Ott sírt keservesen, megsajnálta, hazahozta. Azóta órákig kényezteti, babusgatja. Nagyon aranyos, érdeklődő kis jószág. Egyelőre nem merjük szabadon engedni a lakásban, pláne, hogy a kertkapcsolatos teraszra nyíló tolóajtó állandóan nyitva van, részben a meleg miatt, meg a kutya és a macskák is ott kóricálnak ki-be.

Ha nem tudunk a cicával foglalkozni, akkor a fürdőszoba a birodalma, s hogy ne unatkozzon egyedül, a rádió be van kapcsolva neki. Nagyon muzikális, szereti a zenét.

Cirmi:



A sziámi cicalány:





A cica a feleségemmel:



2 megjegyzés:

  1. Endre de cukik vagytok, hogy befogadtátok, elég ám ha naponta egyszer-kétszer 5-10 percet játszotok vele, újságpapírgombócot köss spárga végére és azt huzogasd neki, imádják, a cica általában nem unatkozik, sokat alszik, pláne ha jóllakott, néha kéri a simogatást, imádom a cicukat :-) Mivel pici, még naponta kétszer adjatok neki junior kaját, szárazat és tasakos nedveset is és friss víz mindig legyen neki kint, innentől tökéletes lesz a kis élete :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Anikó! A feleségem túlteljesíti a javasolt játszás időt. :) Gondozásban már nagy tapasztalatunk van. Pont 30 éve vettük birtokba az akkor elkészült házunkat. Kezdettől fogva etetjük a madarakat, a kóbor macskákat, sőt sünöket, s egy ideig még egy kis róka is vendégeskedett nálunk. Volt 2 nagytermetű kutyánk, 1 cicánk, s már közel 10 éve velünk él egy kis kutya (szintén talált és befogadott).

      Törlés