HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2016. február 17., szerda

Kolbászhúsos raguval töltött sütőtök sajttal megszórva, vele sült krumplival, s petrezselymes rizzsel


A töltött zöldségek a kedvenceim. Tetszés szerint variálhatóak, s egy nagyon finom élményben lesz részünk általuk.

Hozzávalók:

  • 1 db sütőtök (kb. 40 dkg)
  • 10 dkg darált sertéshús (fűszerezett kolbászhús)
  • 3 ek rizs
  • 1 szál nagy újhagyma zöldjével
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 0,5 db csípős hegyes paprika
  • 1 db chili
  • 1,5 db paradicsom
  • 2 db nagy csiperkegomba törzse
  • 1 db tojás
  • őrölt csípős piros paprika
  • őrölt fekete bors
  • kakukkfű
  • olíva olaj
  • 5 dkg trappista sajt
  • 9 db krumpli
  • 5 ek rizs
  • petrezselyem

Elkészítés:

A tököt félbevágom, a magjait eltávolítom. Beteszem egy nagy serpenyőbe, öntök rá és alá vizet, s 180 C fokon, hőlégkeverésen  45 percig főzöm/sütöm a sütőben.

A krumplikat héjában előfőzöm.

A töltelékbe való rizst a mikróban előfőzöm, a körítéshez valót pedig készre főzöm.

A hagymát felszeletelem, a zöldjét félreteszem, a fokhagymát aprítom. A paprikát, gombát, paradicsomot darabolom.

Egy serpenyőben olajon a hagymát megdinsztelem, hozzáadom a kolbászhúst, majd a zöldségeket.

Egy keverőtálban összekeverem a húsos ragut, az újhagyma zöldjét, a rizst, a tojást és a fűszereket.

A krumplikat megpucolom. 

A tűzhelyet elzárom, s a tököt még hagyom 5 percig párolódni a gőzben. Majd kiveszem, bekenem kolbászzsírral, sózom, borsozom,  vissza teszem a serpenyőbe, megtöltöm a raguval, melléteszem a krumplikat, sózom, borsozom, locsolok rá olajat.  Beteszem a sütőbe, s 180 C fokon 30 percig sütöm.

Lereszelem a sajtot. Ráteszem a tökre, s 10 percig tovább sütöm. Majd átkapcsolok grill fokozatra, s még 5 percig pirítom.

Amikor már szép színt kapott, kiveszem és tálalok. A tökből vágok egy darabot, s a tányérra helyezem, rakok mellé 3 darab krumplit, egy kupac rizst, rá petrezselyem levelet.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése