HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2015. december 26., szombat

Vörösboros pontyhalászlé tésztával, tejföllel

Vörösboros pontyhalászlé tésztával, tejföllel


Azért nem neveztem bajai halászlének az ételt, mert a bajai gyufatésztával készül. Én pedig cérnametélttel készítettem a halászlevemet, mert sehol nem találtam gyufatésztát, s egy kis adagért nem volt kedvem tésztát gyúrni, pláne Karácsonykor, amikor itthon van a lányunk, s a feleségem egész nap a konyhában tüsténkedik. Ráadásul nem főztem alaplevet, hanem halászlésűrítmény és leveskocka felhasználásával készült az étel. De azért, így is finom volt. Még egy csavar volt a halászlében, s ezen a halászléfőzés mesterei biztos felháborodnak, léként az előző nap főzött csülök főzőlevét használtam fel. Nekem ízlett.

Hozzávalók:

  • 1 ek disznózsír
  • 1 db hagyma
  • 1 db paradicsom
  • 0,5 db csípős zöld paprika
  • 2 db chilipaprika
  • 1 db burgonya
  • őrölt csípős piros paprika
  • őrölt fekete bors
  • 4 db ponty szelet (patkó) - 60 dkg 
  • 1,1 l csülök lé, benne
  • 1 db vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 db babérlevél
  • 1 tk egész bors
  • 1 tk egész kömény
  • 1 doboz (20 dkg) halászlé sűrítmény
  • 1 db halászlé kocka
  • 1 dl vörösbor
  • 10 dkg gyufatészta
  • 1 dl tejföl
  • 4 db chili a tálaláshoz

Elkészítés:

A megpucolt krumplit a csülökkel előfőztem.

A hagymát, paprikákat és paradicsomot felvágom, zsíron megdinsztelem, fűszerezem, hozzáadom a darabolt krumplit, hozzáöntöm a csülök főzőlevét, a halászlé sűrítményt, botmixerrel összekeverem.

Felrottyantom, beleteszem a halászlékockát, a patkókat és a tésztát, beleöntöm a vörösbort.

Tálaláskor szedek a levesből tésztával, 1 db patkót rakok bele, rá egy kanál tejfölt és egy chilit.





P.S. Próbáltam a receptet a NoSalty-ra feltölteni, de nem jött össze, hol összeomlott a rendszer, hol azt mondta, nem vagyok regisztrált szakács (több mint 600 recepttel!!!). Végül a negyedik próbálkozás után meguntam, s e-mailben elküldtem a receptem. Kíváncsi vagyok, hogy mi történik most. P.S.1. Megjelent.!

1 megjegyzés:

  1. Hát elég furcsa recept alapján készült ez a halászlé, de ha neked ízlett...az a lényeg! Egyébként nagyon szép színe van! :)

    VálaszTörlés