HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2012. szeptember 23., vasárnap

Vecsési Káposztafeszt

Vecsési Káposztafeszt

Balról jobbra: a feleségem bácsikája, feleségem, én
A feleségem bácsikája, a feleségem, a lányom barátnője, a lányom
Vecsés német testvérvárosának zenekara
egy mókás tökfaragás
Egy szabolcsi káposztát (gyenge Székely-káposzta szerűség volt kevés hússal és fűszerrel), valamint egy káposztás lángost (amiben káposztát nem véltem felfedezni, még szerencse, hogy legalább fokhagyma volt rajta) kóstoltunk meg.

Utoljára mentem ki erre a fesztiválra, iszonyatos tömeg volt, s sikerült a személyii irataimtól (személyi, lakcímkártya, OTP kártya) és 23.000 Ft-tól is megszabadulnom. A begombolt farzsebemből emelte ki az enyveskezű bűvész. A forgalmim, vezetői engedélyem, s nyugdíjas igazolványom megmaradt. Úgy látszik ezek nem kellettek neki. Ez az év nem túl kedvező a számomra. Igazándiból nem is akartam kimenni, a feleségem bácsikája beszélt rá. Jobban jártam volna, ha otthon maradok. Sok kellemetlenségtől szabadulhattam volna meg, az anyagi veszteség mellett, az újabb utánjárás, ráadásul igazi gasztronómiai élményben sem volt részem. A feleségem volt az előkóstoló, sok ízetlen, elsózott, vagy túl savanyú káposztaételt kóstolt.

Az ételeket nem fotóztam le, akkor már elment a kedvem a fényképezéstől. S bár sok jópofa dekoráció volt, főleg káposzta ihletésű, azokat sem kaptam már le. Elnézést. A feltett  fotók, még a merénylet észlelése előtt,  a mobillal készültek., nem fényképezőgéppel. A minőség ezért csúcsnak nem mondható.

5 megjegyzés:

  1. Nagy sajnálatos dolog ami történt! Igy utólag már nem is nagyon bánom,hogy lemaradtunk róla az idén!!

    VálaszTörlés
  2. Az idén már másodszor lopták el az írataidat! Vigyázz jobban, mert három a magyar igazság!
    Sajnálatos, hogy a fesztivál, meg az ételek nem nyerték el a tetszésedet.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az elsőnél a lakásból lopták el. Most - igazad van - tömegben jobban vigyázhattam volna, például lenyelem, vagy ki sem megyek. A közmondás nem így szól. Három a magyar igazság, s egy a ráadás. Nagyon remélem, hogy erre már nem kerül sor. Az elmúlt közel 70 év alatt ez eddig háromszor sikerült. Az első a 80-as években Münchenben történt egy étteremben. A kellemetlen az volt, hogy nem csak az útlevelemet, hanem az iráni ID kártyámat is ellopták. Emiatt Ferihegyen is elég nehéz volt belépnem, több órás kálvária volt, a családomnak kellett igazolni, hogy én vagyok én, majd a következő tortúra Teheránban volt, amikor is végűl egy diplomata barátom segített belépni az iráni féldiplomata okmány nélkül.

      Törlés
    2. Hát tényleg "Rád jár a rúd" ahogy mondani szokták. Nagy tömegben nagyon vigyázni kell, de hogy begombolt farzsebből, hogyan vehették ki azt nem tudom, hogy nem érezted, hogy matat valaki ott hátul? - a gombolásra gondolok. Három kártyát elloptak, három meg maradt, hát ezt hogyan csinálták? - még erre is volt ideje a zsebesnek, hogy válogasson, ami nem kellett azt visszatette, vagy mi volt? A OTP kártyád legalább rögtön letiltattad?

      Törlés
  3. Szinte minden évben kilátogattunk erre a fesztiválra, hiszen Gyömrőtől nincs messze Vecsés, az idén azonban ez elmaradt. Lehet, hogy nem is bánom annyira?!...A tömegnyomorral egyet kell értenem, iszonyatosan sok ember verődik össze, három gyerkőccel alig lehet haladni a sorokban, viszont tavaly isteni finom káposztás lángost ettünk! Emellet felfedeztünk egy házi készítésű lekvárokat árusító sátrat, tele nagyon finom és különleges lekvárokkal!...Most hétvégén Monoron lesz egy nagy szüreti vígasság, gasztronómiai kirándulással. Ha jól emlékszem 22 ételt főznek, melyeket meg lehet kóstolni és a kifizetett adagok árát jótékony célra használják fel.

    VálaszTörlés