HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2012. szeptember 18., kedd

Tojásos lecsó császárszalonnával

Tojásos lecsó császárszalonnával

Nyáron mindennap megtudnám enni a lecsót, persze variálva.

Hozzávalók:
  • 3 db vöröshagyma
  • 4 db újhagyma zöldje
  • 6 db lecsópaprika
  • 1 db hegyes csípős paprika
  • 2 db chili paprika
  • 4 db paradicsom
  • 1 vastag szelet császárszalonna
  • 4 db tojás
  • petrezselyem (elhagyható)
  • olíva olaj
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős pirospaprika
Elkészítés:

A hagymát, petrezselymet aprítom, a paprikákat, újhagyma szárakat karikára vágom, a paradicsomot darabolom, a szalonnát kockára vágom.

Egy serpenyőben olívaolajon a szalonnával együtt megdinsztelem a hagymát, majd ráteszem a paprikákat, végül a paradicsomot, újhagymaszárak egy részét, fűszerezem. Amikor megfőtt, ráütöm a tojásokat, összekeverem, elzárom a tűzhelyet, s lefedve hőntartáson hagyom egy ideig, majd tálalok. A tányérra merem a lecsót, középre teszek egy petrezselyemlevelet, s szórok rá aprított petrezselyemlevelet és újhagymaszárat.





5 megjegyzés:

  1. Én akár mindennap meg tudnám enni. Sokféleképp lehet varriálni.

    VálaszTörlés
  2. A lecsó nálunk is nagy sláger. Akár minden nap jöhetne.

    Kedves Endre ! Jöttem személyesen is megköszönni a kedvességed és a támogatásod.
    Köszönöm szépen.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Viki! Örülök, hogy rajtam kívűl vannak még itt lecsó-rajongók.
      Sajnos, azonkívűl, hogy kifejeztem felháboródásom, s együttérzésem, s betettem az új blogod a Linkgyűjteménybe, nem sokat tudtam segíteni. De remélem, hogy a blogod rövidesen a régi pompájában fog működni. Ehhez kívánok sok erőt és kitartást. Szorítok neked.

      Törlés