HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2012. szeptember 3., hétfő

Sült lecsó és füstölt sonka

Sült lecsó és füstölt sonka

Egy lecsó egészen másképp, mint a klasszikus társai. 

Hozzávalók:
  • 1/2 kg lecsópaprika
  • 1 db óriási csípős hegyes zöldpaprika
  • 4 db óriási cseresznyepaprika
  • 4 db chili paprika
  • 2 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 db Lucullus paradicsom
  • olíva olaj
  • 3 szelet füstölt sonka
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős piros paprika
Elkészítés:

A hagymákat félbe vágom, majd a feleket négybe. A füstölt sonkát csíkokra, majd félbe vágom. A fokhagymát darabolom. A paprikát hosszában csíkokra , a cseresznyepaprikát négybe, a csípős zöldpaprikát hosszában háromba, majd négybe vágom. A Lucullus paradicsomot hosszában negyedelem.

Bó olajban el kezdem sütni a hagymát és a sonkát, majd hozzáadom a fokhagymát és a paprikákat, ollóval belekerikázom a chili paprikát, fűszerezem.  Majd, amikor a paprika már félig megsült,  hozzáadom a paradicsomot. Amikor az is megsült, tálalok. Zsemlével fogyasztom, a szaftot is kitunkolom vele.



6 megjegyzés:

  1. Ez legalább kétszer csíphet, biztos nagyon finom:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon finom volt, de kétszer azért nem csípett.

      Törlés
  2. Szerintem Neked biztos, hogy tetszik az olvasóid hüledezése az elképesztő mennyiségű különböző csípős paprikák ételekbe rakása miatt. Én csak akkor hiszem ezt el ha látnám, hogy tényleg meg is eszed. Számomra ez elképesztő. Te nem érzed az étel többi hozzávalóinak a valódi ízét csak a marha nagy csípősséget. Nem csak Kovács Janka, de én is azt mondom, hogy ez biztos kétszer csíphet. Pláne, hogy Nálad szinte szünet nélküli az ilyen csípős ételek evése. Ne haragudj, hogy ez a véleményem, de számomra tényleg elképesztő. Én az első falatnál kinyúlnék, mert megfulladnék, persze ha megkóstolnám, de ez szóba se jöhetne. Nem csodálom, hogy a feleséged külön főz magának.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem az olvasok hüledezése miatt főzök így, hanem mert szeretem a csípős ételeket. Gondolhatod, ha már megfőztem, nem dobom ki (semmiben sem kedvelem a pocsékolást), hanem meg is eszem.
      Ha megnézed egy régebbi bejegyzésemet, magamnak bogyiszlói és csípős hegyes paprikából, míg a családnak külön, lecsópaprikáből tettem el télre. Az üvegeket külön helyre raktam, az enyémeket meg is jelőltem.
      Amikor idönként a családnak is föztem, akkor azt úgy készítettem, hogy meg tudják enni, s az én adagomat utánfűszereztem.

      Törlés
    2. Na jó, akkor elhiszem, biztos úgy van ahogy írtad. A pocsékolást én sem szeretem. Nem dobtam ki még ételt én sem pedig sok évtizede sütök-főzök. Csak arról van szó, hogy minden alkalommal amikor csípős receptet teszel be a blogodba és elolvasom a hozzávalókat, nem tudom megállni, hogy ne rémüldözzek. Az utánfűszerezés az jöhet és van is nálam is, mert a férjem is szereti a kicsit csípőset, de ahogy Te készíted azt a csípősséget nem bírná.
      Nekem ez túlzó. De van férfi és nő is aki bírja. Itt van mindjárt Maria, aki szerint "Isteni lehetett!!!" gondolom, hogy akkor Ő is így készíti...

      Törlés