HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2012. szeptember 2., vasárnap

Házi lángos sok fokhagymával, sajttal és tejföllel

Házi lángos sok fokhagymával, sajttal és tejföllel


Hát, erre elmondható, hogy nem szép, de finom.

Hozzávalók: 
  • 25 dkg liszt
  • élesztő
  • tej
  • cukor
  • olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • tejföl
  • sajt
Elkészítés: 

Egy csészében a cukros langyos tejben az élesztőt felfuttatom, majd hozzákeverem a liszthez, sózom, s víz hozzáadásával tésztává dagasztom. Egy meleg helyen hagyom, hogy megkeljen, megdagadjon.

Amikor már szépen megnőtt, köralakúra formázom, s forró olajban kisütöm. Én nem sokat bíbelődtem vele, hogy a közepe egész vékony legyen, s nem is formáztam lapostányér méreteket, mert egy kis serpenyőben sütöttem, s ráadásul nem bő olajban.. Amikor megsült, olívaolajos fokhagymával kentem meg, a fokhagymát nem sajnáltam, tettem rá tejfölt, s reszeltem rá füstölt sajtot.



3 megjegyzés:

  1. Fínomságos lehetett ez így is :)!!

    VálaszTörlés
  2. Erre mondják, csúnya, de finom. Legközelebb azért igyekszem majd a szépségre is figyelni.

    VálaszTörlés
  3. Endre be is búsúlj. Tegnap sütöttem meg életem legrondább, de annál finomabb lángosát. Hogy mi lehetett vele a baj, ma sem tudom, de valószínü, hogy az élesztő volt a bűnös. Minden esetre sajttal, tejföllel, fokhagymával elfogyott az egész. Jaaa! és az enyém sem lett kerek egy sem :( de azt mondták a fiúk, hogy a gyomorban nem látszik :)

    VálaszTörlés