HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2012. szeptember 22., szombat

Gasztrobloggerek színe-java befejezte

Gasztrobloggerek színe-java befejezte


Érdektelenség, érdeklődés hiánya miatt megszüntetem a gyűjtőblogom frissitését.

Amikor a blogot elindítottam, az adatbázisba felvettem az összes akkor létező gasztroblogot. Viszonzásként csak annyit kértem, hogy a gyűjtőblog logóját tegye ki mindenki at oldalára. Nos, ennek csak egy-két blogger tett eleget. Több mint 5 hónapot vártam, a helyzet nem változott. Ezek után úgy döntöttem, hogy nem fecsérelem tovább arra az időmet, hogy a blogot naprakészen tartsam. Különösen azok után, hogy nemhogy buzdítást nem kaptam, de rosszindulatú megjegyzéseket annál inkább. Minek ez a blog, ennyire ráérek, hiszen a kedvencük már készített egy gyűjtőblogot.

Az utolsó frissítést két hete csináltam, s nem tűnt fel senkinek, hogy a blog leállt. 

A blogot nem törlöm, az továbbra is elérhető lesz, de nem frissitem.

That's all folks!  Ende, end, finito, fin, конец,!



13 megjegyzés:

  1. Huuu Én most értetlenül állok itt! De azért lesznek új bejegyzések nálad ugye??

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A blogomnál lesznek újbejegyzések, agyűjtúblog frissitésével álltam le.

      Törlés
  2. Sajnálom, hogy így döntöttél, de honnan tudod, hogy a sok blogger akinek az oldalát betetted az általad létrehozott gyüjtőblogba, nem tette ki a logódat a blogjában? Nálam pl. kint van mind a kettő a Gasztroblog linkek is. Ezzel mi a helyzet? Ebben megcsinálod a frissítéseket? De egyébként ha nem frissítesz A Gasztrobloggerek színe-java gyűjtőblogodban, akkor annak így nem sok értelme marad, mert az lenne a lényeg, hogy mindenki aki ott jelen van, a friss receptjeit bemutassa. Többet nem tudok írni, mert Te döntesz, ha úgy érzed ahogy írtad, akkor megértem. Egyébként én azt állapítottam meg, hogy ezeknek a gyűjtőoldalaknak nem sok értelme van, nem ezen keresztül találnak meg az olvasók, mert ahhoz előbb ismerniük kellene ezeket az oldalakat. Nagyon sok bloggernél nem látok betéve egy gyűjtőoldalt sem, mégis ismert, népszerű és sok olvasója van. Sőt olyan is sok van, hogy nincs betéve a Rendszeres olvasók modul sem. Én is gondolkodok, hogy kitörlöm. Akik pl. fent vannak a Facebookon, - és sokan vannak - ők se gyűjtőoldalt, se számlálókat, tehát rendszeres olvasók, nem tesznek be.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Onnan tudom, hogy valaki betette, vagy sem a logót, hogy minden új bejegyzésbe benéztem.
      Meghagyni annyiban van értelme, hogy blogomnál is gyakran megnéznek régebbi bejegyzéseket is. Plusazként abc sorrendben ott vannak a blogok, rájuk lehet kattintani.

      Törlés
    2. Ezt hogyan kell értenem? Azt a rengeteg blog címet amit betettél A-Z-ig átnézted? - így megállapítottad, hogy melyik bejegyzés mikor lett betéve?
      Hát ez nem semmi, én biztos, hogy nem csinálnám. Nekem még az is gond, de gondolom, hogy sokan vagyunk így, hogy meglátogassam azok oldalait, akik felíratkoztak hozzám rendszeres olvasónak. Ez még kevés létszámnál is lehetetlen, - erre nincs idő - de az meg elképzelhetetlen azoknál, akiknek többszáz vagy többezer felíratkozott rendszeres olvasója van -van ilyen is. De biztos, hogy engem sem látogatnak rendszeresen azok,akik felíratkoztak hozzám, sokan talán már el is felejtették, hogy hová íratkoztak fel - van ilyen is.

      Törlés
  3. Még annyit hozzáfűznék az előző hozzászólásomhoz, hogy nekem azért nem tünt fel, hogy leálltál, mert én ritkán rakok be mostanában receptet, és csak akkor szoktam sorrra venni a gyűjtőoldalakat ha van bejegyzésem, hogy megnézzem megjelentem-e. De mostanában bizony akik korábban pillanatokon belül betettek pl. a Gasztroblogok.hu vagy a miner szépen hanyagolnak, nem találom náluk a receptem, így ők sem érdekelnek.

    VálaszTörlés
  4. Kedves Endre Bácsi, az én blogom pl. nem volt fönn nálad (úgy tudom, ahogy semelyik gyűjtön sincs fönn egy kivételével), pedig elég népszerű, szóval ne írj olyanokat, hogy "az adatbázisba felvettem az összes akkor létező gasztroblogot", mert létező gasztroblog sokezer van, és a többségükről még nem is hallottál, ahogy én sem.
    Ha senkinek nem tűnt fel, hogy leállt az oldalad, az erősen arra utal, hogy nem is érdemes dolgoznod vele tovább.
    A gyűjtőoldalaknak eleve nincs semmi értelme. Az olvasó nem néz gyűjtőoldalt. A google-t nézi. Esetleg a facebookot. Gyűjtőoldalt szinte soha. Gyűjtőoldalt maximum a gasztrobloggerek néznek, ők is leginkább a saját bejgyzéseiket.
    További jó blogolást!
    Viki

    VálaszTörlés
  5. A gyűjtőbloghoz a "Gasztroblog linkek" adatbázisát használtam fel. (Ha valaki nem találta benne magát, s ezt jelezte felém, felvettem.) A blogban csak a magyarnyelvű gasztroblogok szerepelnek, abból pedig nincs többezer.

    VálaszTörlés
  6. Csak Olvasóként szeretném megjegyezni, hogy amennyiben recept, ötlet kell google- zunk. Sok gasztroblog van,sztem feleslegesen, mert sok a silány és közönséges, de ha valakinek ez Önkifejezés, szíve joga! Nem ellenségeskedni szeretnék, csak véleményt nyilvánítani, ha szabad. Tehát a gyűjtőblog ezért nem hozta meg a várt sikert! Szeretném egyébként megkérdezni, Hobbychef, hogy miért ilyen pökhendi az olvasói válaszadásokban? Nem túlolvasóbarát, már elnézést! Egy blogot pedig ez határoz meg! Egy olvasó , Péter.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem áll szándékomban pökhendinek lenni. Ha valaki ezt úgy érzi, sajnálom. Elnézést.

      Törlés
  7. Vitakoznék Vikivel és Péterrel. Átlagos, mezei OLVASÓ vagyok, aki bizony szorgalmasan olvas gyűjtőblogokat és rengeteg jó recepttel gazdagodik ezáltal. Sok olyan blogra találtam, amit ha csak receptet kerestem volna a Google-ön, nem találtam volna meg. Leginkább Hobbychef és a gasztrostart gyűjtőblogjait olvasom, illetve most már csak olvastam. Sajnálom, hogy abbahagytad :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Veronika, a gasztrobloggerek (én is), meg tudják nézni, hogy honnan jönnek hozzájuk a látogatók. 95%-ban a google-ról.

      Törlés
  8. Sajnálom, én sem mentem fel rá eddig, ezért nem is tettem ki a logót, ez tényleg nagy feladat, frissíteni és foglalkozni vele!:( Nem baj, ha már nincs kedv, akkor abba kell hagyni!

    VálaszTörlés