HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2019. március 30., szombat

Túróscsúsza bacönnel, medvehagymával és újhagymával


Javában tart a medvehagyma szezon. Elkészítettem az ez évi első medvehagymás ételemet:

Hozzávalók :

  • 25 dkg csúszatészta
  • 2 szelet bacon
  • 20 dkg tehéntúró
  • 1 pohár tejföl
  • 1/2 csokor medvehagyma
  • 2 szál újhagyma zöldjével
  • 1 gerezd fokhagyma
  • napraforgó olaj
  • őrölt fekete bors

Elkészítés:

A tésztát sós vízben megfőzöm. A bacont, fokhagymát, medvehagymát, újhagymát  felszeletelem. Egy serpenyőben a bacontkevés olajon  megpirítom, félreteszem.

A tésztát beleszedem a serpenyőbe, egy kicsit pirítom.

Szedek egy lapos tányérra a tésztából, sózom, borsozom, szórok rá a fokhagymából és az újhagyma fehér részéből, gazdagon teszek rá túrót, kanalazok rá tejfölt, s megszórom a medvehagyma és az újhagyma zöldjével. Díszítem egy medvehagyma levéllel.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése