2017. április 23., vasárnap

Sörrel sült malac, velesült hagymával, paprikával, rizzsel és csalamádéval

Sörrel sült malac, velesült hagymával, paprikával, rizzsel és csalamádéval


Mert nem csak Újévkor lehet malacot enni.

Hozzávalók :

  • 30 dkg bőrös malac
  • 1 szelet füstölt szalonna
  • 1 ek disznózsír
  • 1 dl sör
  • 1 tk méz
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db paprika
  • őrölt fekete bors
  • köménymag
  • 1 bögre rizs
  • 1 szál újhagyma zöldjével
  • 0,5 bögre csalamádé

Elkészítés:

A malacot beteszem egy serpenyőbe, kevés zsírt teszek alá, bőrét beirdalom, bedörzsölöm a fűszereket, dugok bele fokhagymát és szalonna darabkákat, locsolok rá sört, melléteszem a felezett paprikákat, hagymákat, beborítom fóliával, és beteszem a 180 C fokra előmelegített sütőbe.

Közben a rizst megfőzöm, keverek hozzá egy kevés szaftot. Az újhagymát felszeletelem.

A malacot időnként meglocsolom a szafttal, locsolgatok rá sört. Ha már puha, leveszem a fóliát, meglocsolom, s a bőrére csorgatok mézet, szép pirosra grillezem.

Tálaláskor formázok a tányérra egy kupac rizst, szórok rá újhagymát. Vágok egy szelet húst bőröstül, tányérra rakom, teszek mellé sült paprikát és hagymát, valamint egy halom csalamádét.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése