2017. április 19., szerda

Sonkás, zöldséges raguval töltött tökcsónakok sajttal megszórva

Sonkás, zöldséges raguval töltött tökcsónakok sajttal megszórva, dinsztelt répával.


Húsvétról maradt még bőven sonka, ez volt az egyik hasznosítása.

Hozzávalók :

  • 2 db kisebb tök
  • 2 szelet sonka
  • 2 fej vörös-
    hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db csiperke gomba
  • 1 db csípős hegyes paprika
  • 1 db paradicsom 
  • 12 szál petrezselyem
  • 1 db tojás
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • napraforgó olaj
  • 5 dkg trappista sajt
  • 4 db répa
  • 2 szál petrezselyem
  • 4 db koktélparadicsom
  • 2 db chili

Elkészítés:

A tököket hosszában kettévágom, a magokat eltávolítom, a tökök húsát kanállal kivájom. A tök húsát, a zöldségeket és a sonkát aprítom. Az egyik hagymát szintén aprítom, a másikat négybe vágom.

Ahagymát olajon megdinsztelem, rádobom a zöldségeket is.

Majd egy keverőtálba rakom a ragu összetevőt, a tojással és a fűszerekkel összekeverem.

Serpenyőbe locsolok kevés olajat, belefektetem a tökcsónakokat, s megtöltöm a raguval, melléteszem a hagymákat. Letakarom alufóliával és beteszem a 180 C fokra előmelegített sütőbe 30 percre.

Közben a répát karikára vágom, olajon megdinsztelem, vágok rá petrezselymet. Lereszelem a sajtot.

Leveszem a fóliát, a tökre szórom a sajtot, s még 10 percig pirítom.

Tálaláskor teszek a tányérra kettő tököt, s szedek mellé répát és sült hagymát. Díszítem koktélparadicsommal, chilivel és petrezselyemmel.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése