2016. augusztus 23., kedd

Hurka és kolbász velesült újkrumplival, kolozsvári szalonnás idei savanyított káposztával

Hurka és kolbász velesült újkrumplival, kolozsvári szalonnás idei savanyított káposztával


Tegnap már nagyon őszies volt az idő, s az özönvízszerű esőben bőrig áztam, igazán jól esett egy kupica után ez a disznóság.

Hozzávalók :

  • 1 db májas hurka (kb 10 dkg)
  • 1 db véres hurka (kb 10 dkg)
  • 2 db  kolbász (kb 15 dkg)
  • 5 dkg kolozsvári szalonna
  • 4 db krumpli
  • 20 dkg savanyított káposzta
  • napraforgó olaj
  • őrölt fekete bors
  • őrölt köménymag
  • őrölt pirospaprika
  • morzsolt kakukkfű

Elkészítés:

A krumplit megmosom, előfőzöm, beteszem egy serpenyőbe,  mellérakom a villával megszurkált hurkákat és kolbászt, valamint a káposztát. A káposztára rakok szeletelt szalonnát, sózom, borsozom, s megszórom köménymaggal és paprikával. Az egészet meglocsolom olajjal. Beteszem a 180 C fokra előmelegített sütőbe. 30 perc után megfordítom a hurkákat, a kolbászt, s a krumplikat. Újabb 30 perc után kész a lakomám.
A felét tányérra szedtem. Igazán finom volt fehérbor kíséretében. Ráadásul a náthát is megúsztam.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése