2016. augusztus 19., péntek

Borseprős sajttal töltött füge vele sült paradicsommal, zellerlevél és olívabogyó díszítéssel, magos császászárzsemlével

Borseprős sajttal töltött füge vele sült paradicsommal, zellerlevél és  olívabogyó díszítéssel, magos császárzsemlével

A feleségem kertjében rengeteg füge termett. Idén elhatározta, hogy fügebort készít. Bár Iránban én is készítettem füge, datolya és mazsolabort, amellett, hogy 5 hl szőlőborom is volt (nem azért, de a kolónia legjobbja az én borom volt), több mint 80 liter brandyt és pálinkát is főztem,  az volt a kívánsága, hogy a netről nézzek fügebor recepteket. Nos, le is mentettem neki 4 receptet (jobban járt volna, ha a borkészítést rám bízza). No mindegy, 4 db fügét sikerült megmentenem, ebből lett ez az étel.

Hozzávalók:

  • 4 db füge
  • 3 dkg borseprős érett sajt 
  • 1 db paradicsom
  • 2 tk olívaolaj
  • 4 szelet (kb 3 dkg) selyem sonka
  • 1 szál zellerlevél
  • 1 ek szeletelt olívabogyó 
Elkészítés:

A fügék szárvégét levágom, négybe hasítom (de nem végig), ebbe helyezem a sajt darabokat, melléteszem a paradicsomot,  locsolok rá kevés olívaolajat, s a sütőben 200 C fokon meggrillezem.

Egy tányérra teszem a zellerszálat, köré a göngyölt selyemsonkát, rá a fügéket, s szórok rá olívabogyókat. Sózom.

Melegen, császárzsemlével, vörösbor kíséretében fogyasztom.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése