2015. október 18., vasárnap

Kolbászhússal és sajttal töltött gomba vele sült krumplival, paprikával és paradicsommal

Kolbászhússal és sajttal töltött gomba vele sült krumplival, paprikával és paradicsommal


Egy pikáns töltött gomba. A húst a piacon vettem egy hentesnél, azt mondta, ebből készítik a kolbászt. Nos, én még fűszereztem rajta.

Hozzávalók:

  • 4 db nagy csiperke gomba
  • 10 dkg fűszeres kolbász hús (darált sertéshús)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db chili
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős piros paprika
  • kakukkfű
  • 5 dkg trappista sajt
  • 6 db krumpli
  • 4 szál petrezselyem
  • 4 db színes paprika
  • 2 db paradicsom
  • 1 kanál bacon-kolbászzsír

Elkészítés:

A krumplit héjában megfőzöm.

A gombák törzseit kitöröm. A darált húshoz keverem az aprított chilit, fokhagymát  és a fűszereket. A gombákba töltöm.

A serpenyőbe a kolbászzsírra teszem a gombákat, paprikákat, paradicsomokat és a közben megpucolt krumplikat. Sózom, borsozom, letakarom egy alufóliával. Beteszem a 180 C fokra előmelegített sütőbe, s hőlégkeverésen sütöm.

Lereszelem a sajtot.

20 perc után leveszem a fóliát, a gombákra szórom a sajtot, s tovább sütöm.

10 perc után átkapcsolok grillfokozatra, s további 10 percig sütöm.

Tálalok. Szedek a tányérra zöldségeket, meglocsolom kolbászzsírral, a krumplira vágok petrezselymet.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése