2015. június 19., péntek

Penne baconnal, spenóttal és mozzarellával

Penne baconnal, spenóttal és mozzarellával


Bár nem vagyok nagy spenót rajongó, párolva szívesen megeszem. Most egy tésztás ételt készítettem, sok fokhagymával.

Hozzávalók:


  • 20 dkg Penne Rigate
  • olívaolaj
  • 1 db újhagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg darabolt bacon
  • 15 dkg spenót
  • 15 dkg mozzarella
  • 3 db paradicsom
  • 6 ek szeletelt fekete olíva bogyó
  • rozmaring
  • kakukkfű
  • 0,5 citrom
  • őrölt fekete bors
  • oregano

  • Elkészítés:

    A tészta főzővízét felteszem .Sózom. Amikor már forr, beleteszem a tésztát.

    Közben egy serpenyőben kevés olajon a bacont megpirítom. Közben a hagymákat aprítom, a serpenyőbe rakom. Kis idő elteltével a spenótot is hozzáadom. A citromból levágok egy szeletet. A serpenyőbe beleteszem a a nyolcadolt paradicsomokat is és az olívabogyókat.. Fűszerezem, belefacsarom a citromot.

     



    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése