2015. április 20., hétfő

Chilis, medvehagymás vajkrémmel töltött paprika bacon köntösben, krumpli ágyon

Chilis, medvehagymás vajkrémmel töltött paprika bacon köntösben, krumpli ágyon


Egy egyszerű, de finom tavaszi étel. Érdemes kipróbálni.

Hozzávalók:

  • 3 db TV-paprika
  • 5 dkg paprikás
  • vajkrém
  • 0,5 csokor medvehagyma
  • 1 szál újhagyma zöldjével
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db chili
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős piros paprika
  • őrölt köménymag
  • 6 szelet (5 dkg) bacon
  • 6 db krumpli
  • étolaj
  • 4 szál rozmaring
  • 6 szál kakukkfű
  • 0,5 fejessaláta
  • citrom
  • almaecet
  • extraszűz olívaolaj

Elkészítés:

A krumplikat héjában felteszem főni.

Keverőtálban a vajkrémet és a felvágott hagymákat, chilit és a fűszereket összekeverem.

A paprikákat megskalpolom, a magházat eltávolítom, s megtöltöm a masszával. Betekerem a baconnal.

A krumplikat megpucolom,  s egy serpenyőbe szeletelem, melybe előzőleg olajat locsoltam. Sózom, borsozom. Ráfektetem a paprikákat, rárakom a zöldfűszereket, letakarom alufóliával, s beteszem a 180 C fokra előmelegített sütőbe. 35 perc elteltével leveszem a fóliát, átkapcsolok grillfokozatra, s 200 C fokon tovább sütöm 20 percig.

Egy tányérra rakok 8 salátalevelet, sózom, borsozom, facsarok rá citromot, s locsolok rá almaecetet és olívaolajat. Erre szedem a krumplit és másfél töltött paprikát.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése