2015. március 1., vasárnap

Sült sertéskaraj vörösboros párolt lila káposztával és tepsiben sült krumplival

Sült sertéskaraj vörösboros párolt lila káposztával és tepsiben sült krumplival


Egy finom, nem mindennapi étel.

Hozzávalók:


A húshoz :
  • 2 szelet sertéskaraj
  • bors
  • pirospaprika
  • olaj
A káposztához:
  • 0,5 db lila káposzta
  • bors
  • köménymag
  • 1 tk cukor
  • ecet
  • 1 db babérlevél
  • 1 db alma
  • 1 dl vörösbor
A krumpli körethez:
  • 5 db krumpli
  • 1 tk vaj
  • 1 ek tej
  • 1 ek
  • 1 tk tk liszt
  • 2 dkg reszelt sajt
  • 1 kk Vegeta
  • 1 csipet bors
  • szerecsendió

Elkészítés:

A krumplit héjában megfőzöm.

Egy serpenyőben kevés olajon megsütöm a húst. Közben a káposztát legyalulom.

Egy másik serpenyőben olajon a köménymagot megpirítom, majd cukrot karamellizálok, beleteszem a káposztát, a felszeletelt almát, babérlevelet, s a fokhagymát, locsolok rá ecetet. Lefedem és párolom, majd beleöntöm a vörösbort is.

A krumplit megpucolom, s gyaluval vékonyra szeletelem.

Egy serpenyőben megolvasztom a vajat, keverek bele egy kevés lisztet, öntök bele tejet, felfőzöm. Keverek hozzá tejfölt és reszelt sajtot.

Egy tepsit kikenek vajjal, beleteszem a krumpliszeleteket, megszórom Vegetával, borssal, szerecsendióval, s ráöntöm a serpenyő tartalmát. Lefedem alufoliával és megsütöm, inkább csak finom puhára, nem pirítom meg nagyon.

Tálaláskor szedek a tányérra 1 szelet húst, mellé káposztát és krumplit, szórok még rá borsot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése