2014. május 25., vasárnap

Hideg tejszínes eperkrémleves

Hideg tejszínes eperkrémleves

Az eper szezonja van. Egy finom eperlevest készítettem, főzés nélkül, néhány perc alatt. Nem csak finom, de egészséges is, vitaminbomba!

Hozzávalók :
  • 25 dkg eper (szamóca)         
  • 1 dl tej
  • 5 cl tejszín
  • 1 tk méz
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • 4 db mentalevél
  • 1 mentacsúcs
  • citrom reszelt héja
Elkészítés:

Az epret  alaposan megmosom, egyet félreteszek, a többit megpucolom, félbevágom  Három szemet megint félreteszek, a többit beteszem a botmixer edényébe. Hozzáadom a vaníliás cukrot, a mentaleveleket, a mézet, a citromhéjat, s a botmixerrel pépesítem.

Egy tálalóedénybe belerakom a a félretett epreket, ráöntöm a levest, az edény közepére teszem a mentacsúcsot, a szélére pedig ráültetek egy epret.

Néhány órára beteszem a hűtőbe.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése