2013. november 10., vasárnap

Rántott sertésmáj és sörtésztában sült királyrák petrezselymes pirított krumplival és sárgabarack befőttel

Rántott sertésmáj és sörtésztában sült királyrák petrezselymes pirított krumplival és sárgabarack befőttel

Két finomság - a máj és a rák -együtt, csak fokozzák az élvezetet. Ha kedvet kaptatok rá, jó étvágyat kívánok hozzá.

Hozzávalók
  • 20 dkg sertésmáj
  • 4 db shrimp (királyrák)
  • 25 dkg krumpli
  • petrezselyem
  • 2 ek zöldsaláta (borsó és kukorica)
  • 1 db tojás
  • liszt
  • prézli
  • őrölt fekete bors
  • chiliszósz
  • sárgabarack befőtt
  • 5 cl sör
  • néhány csepp olívaolaj
  • étolaj
Elkészítés:

A krumplit kockára vágom, sós vízben főni.

Közben a májat  kettévágom, sózom, borsozom, bepanírozom. A shrimpet alaposan megmosom, eltávolítom a bélcsatornát.  A ráknak készítek sörtésztát. Kevés lisztet, tojást, sört, olajat, egy csipet sót összedolgozok. A rákokat előbb lisztbe mártom, majd a sörtésztába.

A májat és a rákokat olajban megsütöm, félreteszem, melegen tartom..A serpenyőben csak annyi olajat hagyok, hogy a krumplit egy kicsit megpiríthassam.

Tálaláskor teszek a tányérra egy májat, két rákot, mellé a krumplit, és borsó-kukorica keveréket, vágok rá petrezselymet, locsolok rá chiliszószt, s teszek mellé sárgabarack befőttet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése