tag:blogger.com,1999:blog-9184234277126746113.post5155606629159361093..comments2023-09-24T06:16:08.008+02:00Comments on Hobbychef: gasztroblog <br> Cogito et coquo, ergo sum!: Chilis vörösboros sólet parasztkolbásszal, tojássalHobbychefhttp://www.blogger.com/profile/06157398594272920611noreply@blogger.comBlogger5125tag:blogger.com,1999:blog-9184234277126746113.post-45662082216334273902014-10-27T17:53:01.815+01:002014-10-27T17:53:01.815+01:00Kedves Anikó! A sóletben nyilván a zsidó sólet az ...Kedves Anikó! A sóletben nyilván a zsidó sólet az igazi, már számtalanszor főztem.nekem nagyon ízlett!Hobbychefhttps://www.blogger.com/profile/06157398594272920611noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9184234277126746113.post-39610854693605614022014-10-27T14:58:45.277+01:002014-10-27T14:58:45.277+01:00Ja és az én sóletomat nem kell csak 2-2,5 óráig fő...Ja és az én sóletomat nem kell csak 2-2,5 óráig főzni.<br />Tudom, hogy utaltál a tiéd nem igazi jellegére, csak megakartam írni, hogy egyszer próbáld ki az enyémet, mert nagyon finom és egyszerű.<br />Nyilván Izraelben is ahány ház... annyiféle, de ez az enyém az egyszerű, puritán zsidó sólet:-)))Anikóhttps://www.blogger.com/profile/17861585205825003082noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9184234277126746113.post-83872559064228347422014-10-25T13:28:58.609+02:002014-10-25T13:28:58.609+02:00Ja, a vörösbort nem is említettem. Az sem igazán a...Ja, a vörösbort nem is említettem. Az sem igazán autentikus.Hobbychefhttps://www.blogger.com/profile/06157398594272920611noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9184234277126746113.post-68411823021420320512014-10-25T12:03:30.737+02:002014-10-25T12:03:30.737+02:00A tied tényleg autentikus zsidó sólet, bár Izraelb...A tied tényleg autentikus zsidó sólet, bár Izraelben csicseriborsóval főzik és kerülhet még bele répa és krumpli. Nagyon lassú tűzön (legalább 8 óráig) főzik. Ha az interneten körülnézel, sokféle sóletet találsz, még vegán indiait és csülökkel is. (Főleg az utóbbi "szentségtörés"-nek számít.)<br />Én utaltam is rá, hogy az enyém nem igazi sólet. Többek között már csak azért is, mert szalonnával és kolbásszal készült. De került bele paradicsomlé és chili is. Nincs benne viszont árpagyöngy. A sólet jellegét mégis az adja, hogy a babfőzeléknél (pláne levesnél) sokkal sűrűbb, és főtt tojás van rajta. ( Igaz vízben főztem, s nem a babbal együtt héjában.) <br />Jó, nevezzük akkor ezt a verziót Hamis sólet-nak.Hobbychefhttps://www.blogger.com/profile/06157398594272920611noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9184234277126746113.post-18614044330117356802014-10-25T09:13:37.757+02:002014-10-25T09:13:37.757+02:00Endre szívem, ez nem sólet, hanem csak babfőzelék,...Endre szívem, ez nem sólet, hanem csak babfőzelék, vagy bableves, persze finom, tele van minden jóval, csak nem sólet.<br />Ha igazi sóletra vágysz egyszer akkor nézz be nálam erre a linkre:<br />http://zsanuaria.blogspot.hu/2010/02/solet-12kg-aproszemu-feherbab-1-nagy.html<br />és ezt készítsd el.<br />Legfeljebb mindennek felezd el a mennyiségét, ha csak magadnak készíted, de ezután meg fogod nyalni mind a tíz ujjadat, annyira finom.<br />Ez a legautentikusabb igazi zsidó sólet, egy barátnőmtől kaptam a receptet vagy 100 éve, azóta csak így csinálom, az egész család, de a barátaink is megőrülnek érte, annyira szeretik.<br />Szívből ajánlom neked is kipróbálásra:-)))))Anikóhttps://www.blogger.com/profile/17861585205825003082noreply@blogger.com