tag:blogger.com,1999:blog-9184234277126746113.post2409715777327527090..comments2023-09-24T06:16:08.008+02:00Comments on Hobbychef: gasztroblog <br> Cogito et coquo, ergo sum!: A hosszú élet titka: a chili paprikaHobbychefhttp://www.blogger.com/profile/06157398594272920611noreply@blogger.comBlogger3125tag:blogger.com,1999:blog-9184234277126746113.post-86029521441320457152017-01-19T05:55:56.859+01:002017-01-19T05:55:56.859+01:00Drukkolok, hogy "örökéletű" legyél! :DDrukkolok, hogy "örökéletű" legyél! :Dmarisz57https://www.blogger.com/profile/13621747415690644493noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9184234277126746113.post-88163659512257151592017-01-18T15:04:59.959+01:002017-01-18T15:04:59.959+01:00Hát nálunk se a feleségem, se a lányom nem szereti...Hát nálunk se a feleségem, se a lányom nem szeretik a csípőset. Sőt! Még ami paprikát se látott, arra is azt mondják, hogy erős. Ráadásul a cseresznyepaprika, vagy amit mi chilinek hívunk, az igencsak hátul van a csípősségi listán. A jalapeno, vagy habanero paprikáknál kezdődik a chili.Hobbychefhttps://www.blogger.com/profile/06157398594272920611noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9184234277126746113.post-54583966662494624292017-01-18T11:13:57.948+01:002017-01-18T11:13:57.948+01:00Valamikor régebben azt olvastam, hogy Kínában, úgy...Valamikor régebben azt olvastam, hogy Kínában, úgy emlékszem Szecsuán tartományban a feleségek úgy mutatták ki szerelmüket a férjük felé, hogy sok csilit használtak a főzésnél. Ha az étel nem volt csípős, azt jelentette, hogy már nem szeretik annyira a férjüket. Én az előtt is csípősen főztem, mielőtt ezt elolvastam, utána meg még inkább. Sajnos egy ideje már nem tudok csípősen főzni, mert Legkisebbikem párja nem bírja és nem is meri Bogika miatt. Azért a saját ételemet meg tudom fűszerezni kedvem szerint. És közben drága Páromra gondolok. Maríahttps://www.blogger.com/profile/13039883199937310154noreply@blogger.com